Nvidia temperature plugin

Announcements of new plugins or updates.

Moderators: mattcro, limbo, _X7JAY7X_, caesar, IFR

Buy LCD Smartie hardware and support our project. Please go to our Indiegogo page to find out more

Nvidia temperature plugin

Postby caesar » February 25th, 2006, 4:29 pm

EDIT: please move over to this newer plugin by gorlik viewtopic.php?f=8&t=3335


I feel confident that after testing it will satisfy NVidia owners.
Basically you will get the temps shown by nvidia drivers on the properties tab.


Read the included txt for configuration.

Enjoy!
Caesar

Edit: (28.03.07) just removed the links from the text, were not working anymore.
--------
v0.3 - works on all cards as long as you submit your Core Slowdown Threshold. function1 is for core temps, function2 for ambient temps.
v0.2 - temps are now correct on cards with 115C Core Slowdown Threshold. Same as V0.1 but adds function2 called with $dll(nvtemp,2,0,1)
v0.2 - the help file is also a little more explicit :D

(plugin hosted here on forums - login and download it)
Attachments
nvtempv03.zip
Nvidia Temprature
(5.55 KiB) Downloaded 424 times
nvtempv03.zip
Latest NVtemp plugin
(5.55 KiB) Downloaded 334 times
Last edited by caesar on March 28th, 2007, 7:05 am, edited 5 times in total.
caesar
Forum Supporter
 
Posts: 734
Joined: October 15th, 2005, 10:39 am
Location: Romania

Postby Bughandle » March 9th, 2006, 11:06 am

Hi,

i have tried your plugin.

$dll(nvtemp.dll,1,0,1) ...gets
"[DLL: No Bridge Func]"


Specs:
- borlndmm.dll is in win-system directory
- OS: XP MCE Rollup 2/3
- NET 1.1
- Nforce v. 83.90, no Riva-Tuner

Any help is very appreciated.
greets
Ralf
Bughandle
 
Posts: 5
Joined: March 9th, 2006, 10:54 am

Postby limbo » March 9th, 2006, 1:48 pm

No bridge function means that the program cannot find the dll's LCD Smartie build in function, or the DNBridge.dll is missing please check out
limbo
Plugin Author
 
Posts: 1457
Joined: February 13th, 2005, 7:38 pm
Location: Athens - Greece

Postby Bughandle » March 9th, 2006, 7:47 pm

i checked this.
The plugin is placed correctly.
I get a pop up box "Load of plugin failed: Bridge Init for nvtemp.dll failed with: [Exception: The format of the file 'nvtemp.dll' is invalid.]"
and after pressing ok the above mentioned.

If i can't get it to work i would try it with cut.dll - but where can i download the plugin, didn't found it.

greets
Ralf
Bughandle
 
Posts: 5
Joined: March 9th, 2006, 10:54 am

Postby limbo » March 9th, 2006, 9:40 pm

I was checked to my system the plugin return no error message :(

In addition I did a quick check to source code... it seems to be just fine in structure!
Caesar did an excellent job :lol:
Can you try to install .NET Framework 2 ?
Last edited by limbo on March 11th, 2006, 7:30 pm, edited 1 time in total.
limbo
Plugin Author
 
Posts: 1457
Joined: February 13th, 2005, 7:38 pm
Location: Athens - Greece

Postby caesar » March 11th, 2006, 11:03 am

What version of lcdsmartie are you running?

First check that you have the latest LCDSmartie version, then try .NET 2

The plugin is working properly on many systems with latest lcdsmartie (5.3.2 beta) and .NET2...

PS: sorry, been away for a few days. Hope you have solved it already, and thanks to limbo (couldn't have done it without your vb sample) for appreciation.

Has somebody tested it on SLI systems yet?
caesar
Forum Supporter
 
Posts: 734
Joined: October 15th, 2005, 10:39 am
Location: Romania

Postby Jumpin' Jon » March 12th, 2006, 12:53 am

Hi,

I'm not getting any errors, but the value seems wrong...

If I display $dll(nvtemp,1,0,1)C, I see 62C, and if I display ,2 for Ambient, I see 0C. But, if I look in the Nvidia Control Panel, it shows 49C. Everest shows Diode as 49C and Ambient as 41C.

Thoughts?

JJ
Jumpin' Jon
Plugin Author
 
Posts: 35
Joined: August 3rd, 2005, 12:34 am

Postby caesar » March 12th, 2006, 2:16 pm

Hi JJ!

What is the value for core slowdown threshold in your nvidia control panel?

If it's different from 145C then this may be the cause... In this case I'll have to modify the plugin but I will need you to tell me this temperature that is showing in your control panel.
caesar
Forum Supporter
 
Posts: 734
Joined: October 15th, 2005, 10:39 am
Location: Romania

Postby Jumpin' Jon » March 12th, 2006, 4:32 pm

caesar,

Core Slowdown Threshold is set to 115C.

JJ
Jumpin' Jon
Plugin Author
 
Posts: 35
Joined: August 3rd, 2005, 12:34 am

Postby Jumpin' Jon » March 14th, 2006, 10:28 pm

Yo caesar,

With V0.2, $dll(nvtemp,2,0,1) shows the correct temp on my 7800GTX. $dll(nvtemp,2,0,2) still shows 0 and $dll(nvtemp,2,0,3) correctly shows 115.

Nice work.

JJ
Jumpin' Jon
Plugin Author
 
Posts: 35
Joined: August 3rd, 2005, 12:34 am

Postby Trantor » March 15th, 2006, 8:04 pm

Hi, thanks for the good work!

But, to complicate matters even further, my graphics card uses a threshold temperature of 127?C. :roll:

If you would be so kind to implement this (or userdefineable threshold temperatures) ;)
Trantor
 
Posts: 3
Joined: April 18th, 2005, 9:45 pm

Postby caesar » March 15th, 2006, 8:47 pm

ok! i'll work on this!

the best way would be to implemet user definable threshold temps.

Stay tuned!

Edit: it's working, will be released in a few minutes, will work now with any card.
caesar
Forum Supporter
 
Posts: 734
Joined: October 15th, 2005, 10:39 am
Location: Romania

Postby Guest » April 28th, 2006, 2:13 pm

I have version 5.3.2 and .Net 2 but I'm still getting the errors:

Message box on screen: "Load of plugin failed: Bridge Init for nvtemp.dll failed with: [Exception: The format of the file 'nvtemp.dll' is invalid.]"

On the LCD screen: "[DLL: No Bridge Func]"

I have tried numerous variations of the syntax but still recieve the errors. The nvTemp dll is dfinatley in the right directory...?

I have the 7800GTX 256 with a core threshold of 115 degrees.

What amI doing wrong?
Guest
 

Postby Bughandle » April 28th, 2006, 2:24 pm

Steve_clio wrote:I have version 5.3.2 and .Net 2 but I'm still getting the errors:

Message box on screen: "Load of plugin failed: Bridge Init for nvtemp.dll failed with: [Exception: The format of the file 'nvtemp.dll' is invalid.]"

On the LCD screen: "[DLL: No Bridge Func]"

I have tried numerous variations of the syntax but still recieve the errors. The nvTemp dll is dfinatley in the right directory...?

I have the 7800GTX 256 with a core threshold of 115 degrees.

What amI doing wrong?


Hi,
the same here, i am using 7800GT 256, TH115
Bughandle
 
Posts: 5
Joined: March 9th, 2006, 10:54 am

Postby caesar » April 28th, 2006, 2:48 pm

I assume you have already visited the folowing page http://forums.lcdsmartie.org/viewtopic.php?t=245

and have "DNBridge.dll" in the program's main directory?
check that please and post the results.
caesar
Forum Supporter
 
Posts: 734
Joined: October 15th, 2005, 10:39 am
Location: Romania

Next

Return to Plugin Announcements

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

cron